• Nyheter

[2020-04-17]

Eco Log och Gremo blir ett

 

Nu planerar Eco Log och Gremo för en gemensam framtid som en stark och heltäckande aktör inom skogsmaskinsbranschen. Ett första steg är taget då en avsiktsförklaring har ingåtts för att flytta tillverkningen av Gremos maskiner till Eco Logs fabrik i Söderhamn, där målsättningen är att flyttlasset går redan under sommaren 2020.

Eco Logs VD, Anders Gustafson, ser stor potential med ett samgående som ligger helt i linje med bolagets tillväxtstrategi och framförallt ger en ökad kundnytta för såväl befintliga som nya kunder till både Eco Log och Gremo.

- Kunderna är det viktigaste vi har och jag är övertygad om att det här kommer att bli mycket positivt för dem. Vi kommer att kunna erbjuda ett komplett sortiment av skotare och skördare, från små till stora och med kapacitet och egenskaper för alla typer av arbetsuppgifter och miljöer som våra kunder dagligen arbetar i. Det utökade sortimentet kommer att bli ett lyft för såväl Eco Logs som Gremos kunder liksom en effektivare eftermarknad med ännu högre service än tidigare, säger Anders Gustafson.

En sammanslagning av de båda bolagen medför att sortimentet av skotare omfattar ett spann från 7,5 ton ända upp till 20 ton vilket väl möter det varierande behovet hos marknaden. Dessutom kompletteras Eco Logs redan breda skördarsortiment med en mindre 8-hjulig skördare som möjliggör ett skonsamt och miljömässigt hållbart skogsbruk i mycket känslig terräng.

Att de båda skogsmaskinstillverkarna samarbetar är ingen nyhet och för Gremos VD, Martin Bredenfeldt är en sammanslagning ett naturligt steg framåt.

- Våra två bolag har alla förutsättningar att bli både starkare och mer effektiva tillsammans då vi kompletterar varandra väl såväl genom utbud som arbetssätt. Dessutom har Gremo och Eco Log redan ett etablerat samarbete sedan många år, bland annat inom inköp. Att ingå i en och samma organisation känns därför mycket positivt, säger Martin Bredenfeldt.

Fakta om sammanslagningen

  • En avsiktsförklaring om sammangående har tecknats av Eco Log och Gremo.
  • Produktionen av samtliga maskiner sker på Eco Logs fabrik i Söderhamn från och med sommaren 2020.
  • All försäljning av maskiner kommer att ske genom Eco Logs organisation från och med sommaren 2020.
  • Gremo Maskin Service (GMS) kommer att fortsätta att verka som servicelämnare i Gremos fabrik i Ätran.

 

EcoLog & Gremo blir ett

 


Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

Finns inga nyheter för närvarande

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.
2020-08-17

En heltäckande skogsmaskinsleverantör

Nu fortsätter vi framåt i gula toner under namnet Eco Log 


2020-04-17

Eco Log och Gremo blir ett

En heltäckande skogsmaskinsleverantör när Eco Log och Gremo blir ett 


2019-11-01

Ny servicelämnare i Västra Götaland

Gremo har tecknat servicelämnaravtal med KG Svets & Maskin AB i Frändefors. 


2019-03-11

Gremo Maskinservice AB

Reparation och service av maskiner inom skogsbruk, lantbruk och entreprenad. 


2019-03-11

Begagnade delar och tillbehör

Begagnade maskindelar, reservdelar och tillbehör till skogsmaskiner. 


2016-04-27

PRESSMEDDELANDE

Gremo tar in stor investering för framtiden. 


2014-02-11

Maskinvisning på Sätuna Gård 28/2-1/3

För mer info ring: Jon Sandberg 0734-425206 eller Dan Ingemarsson 0734-425215 


2013-10-16

HÖSTVISNING!


2013-09-25

Gremo i Italien 27-29 september

på den största italienska skogsmässan FORLENER.